Gullimunn

<h3>Samarbeid om dyrking av økologisk urkorn</h3><p>Gårdene Rølia, Bjerkem, Ner-Salberg, Fuldseth, Grandan Midtre og Riise på Innherred har slått seg sammen om å dyrke, male og selge økologisk urkorn – gamle kornsorter med uovertruffen kvalitet og næringsverdi. Et verdifullt innslag i kosten, ispedd sunt bondevett og kjærlighet til naturen. God fordøyelse!</p><p>Gullimunn tilbyr bakekurs for det som ønsker å lære å bake med urkorn og surdeig. Meld deg på her:&nbsp;<a href="https://gullimunn.no/kurs-og-arrangement/" target="_blank">https://gullimunn.no/kurs-og-arrangement/</a></p><h4>Bak ditt eget økologiske urkornbrød!<br>Oppskrifter for Bakeblanding Matpakkebrød og Supergrov:</h4><h1 style="margin-top: 0.2rem; margin-bottom: 0.5rem; font-size: 2.75rem; font-family: &quot;Arquitecta W04&quot;, &quot;Avenir W01&quot;, &quot;Helvetica Neue&quot;, Helvetica, Arial, &quot;Lucida Grande&quot;, sans-serif; line-height: 1.4; color: rgb(34, 34, 34); padding: 0px; text-rendering: optimizelegibility; letter-spacing: 0.01em;"><p class="MsoNormal" style="margin: 0cm; font-size: 12pt; font-family: Calibri, sans-serif; color: rgb(0, 0, 0); font-weight: 400; letter-spacing: normal;"><b><span style="color: rgb(34, 34, 34); letter-spacing: 0.1pt;">BRØD&nbsp;med gjær<o:p></o:p></span></b></p><p class="MsoNormal" style="margin: 0cm; font-size: 12pt; font-family: Calibri, sans-serif; color: rgb(0, 0, 0); font-weight: 400; letter-spacing: normal;"><span style="color: rgb(34, 34, 34);">Ingredienser:<o:p></o:p></span></p><p class="MsoNormal" style="margin: 0cm; font-size: 12pt; font-family: Calibri, sans-serif; color: rgb(0, 0, 0); font-weight: 400; letter-spacing: normal;"><span style="color: rgb(34, 34, 34);">– 1 pose bakeblanding fra Gullimunn (eller 1500 g valgfritt mel fra Gullimunn)<o:p></o:p></span></p><p class="MsoNormal" style="margin: 0cm; font-size: 12pt; font-family: Calibri, sans-serif; color: rgb(0, 0, 0); font-weight: 400; letter-spacing: normal;"><span style="color: rgb(34, 34, 34);">– 1 pose økologisk tørrgjær (eller 30 g fersk gjær)<o:p></o:p></span></p><p class="MsoNormal" style="margin: 0cm; font-size: 12pt; font-family: Calibri, sans-serif; color: rgb(0, 0, 0); font-weight: 400; letter-spacing: normal;"><span style="color: rgb(34, 34, 34);">– Ca 20-40 g salt<o:p></o:p></span></p><p class="MsoNormal" style="margin: 0cm; font-size: 12pt; font-family: Calibri, sans-serif; color: rgb(0, 0, 0); font-weight: 400; letter-spacing: normal;"><span style="color: rgb(34, 34, 34);">– Ca 1300-1500 ml lunkent vann (ca 30-40C)<o:p></o:p></span></p><p class="MsoNormal" style="margin: 0cm; font-size: 12pt; font-family: Calibri, sans-serif; color: rgb(0, 0, 0); font-weight: 400; letter-spacing: normal;"><span style="color: rgb(34, 34, 34);">Framgangsmåte:<o:p></o:p></span></p><p class="MsoNormal" style="margin: 0cm; font-size: 12pt; font-family: Calibri, sans-serif; color: rgb(0, 0, 0); font-weight: 400; letter-spacing: normal;"><span style="color: rgb(34, 34, 34);">Bland&nbsp;mel, vann, salt og gjær. Konsistensen skal være litt løs og klissete. Hvis deigen er for fast blir brødet tørt.<o:p></o:p></span></p><p class="MsoNormal" style="margin: 0cm; font-size: 12pt; font-family: Calibri, sans-serif; color: rgb(0, 0, 0); font-weight: 400; letter-spacing: normal;"><span style="color: rgb(34, 34, 34);">Deigen skal nå&nbsp;modne; dette tar ca 2 -3 timer, litt avhengig av temperatur og meltype.<o:p></o:p></span></p><p class="MsoNormal" style="margin: 0cm; font-size: 12pt; font-family: Calibri, sans-serif; color: rgb(0, 0, 0); font-weight: 400; letter-spacing: normal;"><span style="color: rgb(34, 34, 34);">Ca hver halve time&nbsp;bretter og vender<u>&nbsp;</u>du litt på deigen,&nbsp;da vil du kjenne at den etter hvert blir mer spenstig og «kommer sammen.»<o:p></o:p></span></p><p class="MsoNormal" style="margin: 0cm; font-size: 12pt; font-family: Calibri, sans-serif; color: rgb(0, 0, 0); font-weight: 400; letter-spacing: normal;"><span style="color: rgb(34, 34, 34);">Når den begynner å heve seg, etter ca 2-3 timer med modning, deler du deigen i 3 og&nbsp;strammer/former<u>&nbsp;</u>brød i form eller hevekurv.<o:p></o:p></span></p><p class="MsoNormal" style="margin: 0cm; font-size: 12pt; font-family: Calibri, sans-serif; color: rgb(0, 0, 0); font-weight: 400; letter-spacing: normal;"><span style="color: rgb(34, 34, 34);">Nå kan du enten:<o:p></o:p></span></p><p class="MsoNormal" style="margin: 0cm; font-size: 12pt; font-family: Calibri, sans-serif; color: rgb(0, 0, 0); font-weight: 400; letter-spacing: normal;"><span style="color: rgb(34, 34, 34);">a) la deigen&nbsp;heve i romtemperatur<u>&nbsp;</u>– eller<o:p></o:p></span></p><p class="MsoNormal" style="margin: 0cm; font-size: 12pt; font-family: Calibri, sans-serif; color: rgb(0, 0, 0); font-weight: 400; letter-spacing: normal;"><span style="color: rgb(34, 34, 34);">b) kaldheve&nbsp;den i kjøleskapet natta over eller minst 6-8 timer.<o:p></o:p></span></p><p class="MsoNormal" style="margin: 0cm; font-size: 12pt; font-family: Calibri, sans-serif; color: rgb(0, 0, 0); font-weight: 400; letter-spacing: normal;"><span style="color: rgb(34, 34, 34);">Stekes&nbsp;på ca 220-230 grader i ca 45-60 min. til kjernetemperaturen er 98 grader.<o:p></o:p></span></p><p class="MsoNormal" style="margin: 0cm; font-size: 12pt; font-family: Calibri, sans-serif; color: rgb(0, 0, 0); font-weight: 400; letter-spacing: normal;"><span style="color: rgb(34, 34, 34);">&nbsp;<o:p></o:p></span></p><p class="MsoNormal" style="margin: 0cm; font-size: 12pt; font-family: Calibri, sans-serif; color: rgb(0, 0, 0); font-weight: 400; letter-spacing: normal;"><b><span style="color: rgb(34, 34, 34); letter-spacing: 0.1pt;">BRØD med surdeig<o:p></o:p></span></b></p><p class="MsoNormal" style="margin: 0cm; font-size: 12pt; font-family: Calibri, sans-serif; color: rgb(0, 0, 0); font-weight: 400; letter-spacing: normal;"><span style="color: rgb(34, 34, 34);">Har du noen gang tenkt over hva et brød egentlig er?&nbsp; Brød er fermentert korn!<o:p></o:p></span></p><p class="MsoNormal" style="margin: 0cm; font-size: 12pt; font-family: Calibri, sans-serif; color: rgb(0, 0, 0); font-weight: 400; letter-spacing: normal;"><span style="color: rgb(34, 34, 34);">Melkesyrebakteriene i surdeigen fermenterer deigen effektivt, og med surdeig kommer du til å ta brødbakingen til et nytt nivå!<o:p></o:p></span></p><p class="MsoNormal" style="margin: 0cm; font-size: 12pt; font-family: Calibri, sans-serif; color: rgb(0, 0, 0); font-weight: 400; letter-spacing: normal;"><span style="color: rgb(34, 34, 34);">Det er mange fordeler med å bake med surdeig; både med tanke på næring, smak og fordøyelse.<o:p></o:p></span></p><p class="MsoNormal" style="margin: 0cm; font-size: 12pt; font-family: Calibri, sans-serif; color: rgb(0, 0, 0); font-weight: 400; letter-spacing: normal;"><span style="color: rgb(34, 34, 34);">Du trenger en surdeigsbase for å komme i gang; den kan du lage selv eller få fra noen som har. Det er viktig at du har «freshet opp» surdeigen slik at den er livlig og aktiv når du starter bakinga.<o:p></o:p></span></p><p class="MsoNormal" style="margin: 0cm; font-size: 12pt; font-family: Calibri, sans-serif; color: rgb(0, 0, 0); font-weight: 400; letter-spacing: normal;"><span style="color: rgb(34, 34, 34);">Ingredienser:<o:p></o:p></span></p><p class="MsoNormal" style="margin: 0cm; font-size: 12pt; font-family: Calibri, sans-serif; color: rgb(0, 0, 0); font-weight: 400; letter-spacing: normal;"><span style="color: rgb(34, 34, 34);">– 1 pose bakeblanding fra Gullimunn (eller 1500 g valgfritt mel fra Gullimunn)<o:p></o:p></span></p><p class="MsoNormal" style="margin: 0cm; font-size: 12pt; font-family: Calibri, sans-serif; color: rgb(0, 0, 0); font-weight: 400; letter-spacing: normal;"><span style="color: rgb(34, 34, 34);">– 3-400 g aktiv surdeig<o:p></o:p></span></p><p class="MsoNormal" style="margin: 0cm; font-size: 12pt; font-family: Calibri, sans-serif; color: rgb(0, 0, 0); font-weight: 400; letter-spacing: normal;"><span style="color: rgb(34, 34, 34);">– Ca 20-40 g salt<o:p></o:p></span></p><p class="MsoNormal" style="margin: 0cm; font-size: 12pt; font-family: Calibri, sans-serif; color: rgb(0, 0, 0); font-weight: 400; letter-spacing: normal;"><span style="color: rgb(34, 34, 34);">– Ca 1000-1300 ml lunkent vann (ca 30C)<o:p></o:p></span></p><p class="MsoNormal" style="margin: 0cm; font-size: 12pt; font-family: Calibri, sans-serif; color: rgb(0, 0, 0); font-weight: 400; letter-spacing: normal;"><span style="color: rgb(34, 34, 34);">Bruk samme framgangsmåte som forklart over, bortsett fra at du nå bruker surdeig i stedet for gjær.<o:p></o:p></span></p><p class="MsoNormal" style="margin: 0cm; font-size: 12pt; font-family: Calibri, sans-serif; color: rgb(0, 0, 0); font-weight: 400; letter-spacing: normal;"><span style="color: rgb(34, 34, 34);">God fordøyelse!</span></p><p class="MsoNormal" style="margin: 0cm; font-size: 12pt; font-family: Calibri, sans-serif; color: rgb(0, 0, 0); font-weight: 400; letter-spacing: normal;"><span style="color: rgb(34, 34, 34);"><o:p><br></o:p></span></p><p class="MsoNormal" style="margin: 0cm; font-size: 12pt; font-family: Calibri, sans-serif; color: rgb(0, 0, 0); font-weight: 400; letter-spacing: normal;"><span style="color: rgb(34, 34, 34);"><o:p><br></o:p></span></p></h1><p><a href="https://gullimunn.no/" target="_blank">Les mer på Gullimunn´s hjemmeside</a></p>

Profil

Offentlig navn
Gullimunn AS
Telefon
97562667
E-post
[email protected]


Last ned sertifikat

Sosiale medier